2e WEEK

25 augustus de eerste mijlpaal ,1 week oud en blijkt meteen dat routine vanaf vandaag anders gaat worden .
Het is al 2 nachten zo dat Suus regelmatig lekker naast de kist ligt en ook overdag is ze soms lekker buiten de kist. Ze heeft meestal zo einde avond ineens moment dat ze op zoek gaat naar andere plek voor pups en gaat tuin in om overal onder struiken te kruipen . Lekker scheuren aan de kleden die er liggen. Hoort er allemaal bij.
Vanochtend lag ze languit in de kamer en Brimir lag vlak bij haar in zijn mand. Later weer in keuken. Want blijft beetje lastig voor de heren .Laat het ook maar beetje aan de honden over wat ze willen. Ik spreek nu ook weer niet zo goed hondentaal om daar wijs uit te worden. Dat gaat met zulke minimale signalen .

Rond 9 uur is het weer het weegmoment . Elke ochtend spannend. Zeker vandaag na een week . Er zijn er een aantal waarbij het eigenlijk niet meer dagelijks nodig zou zijn ,maar vind het zo leuk. Grafiek is in de maak.

Normaal is het zo dat pups verdubbeld zijn in gewicht  na een week ,maar dat is met 11 wel een opgaaf . Maar ben beslist niet ontevreden . 

De zwaarste is een teef van 880 gram . De kleinste is 440 gram ,maar afgelopen dag mooie 40 gram aangekomen ,dus gaat goede kant op. Zijn broertje met geboortegewicht van 230 gram is de koploper . Die weegt nu 510 en is dus ruim verdubbeld. 1 Pup die eigenlijk goed geboortegewicht had en volgens mij ook geen problemen had bij geboorte moet ik wel in de gaten houden . Is 2e dag ineens flink afgevallen en daarna wel weer gelijkmatig aangekomen . Maar nu weer dag niet aangekomen . Dus in de gaten houden. Is misschien iets te bescheiden .

Dan is er nog iets veranderd vandaag. Ineens vond ik het zelf nodig om weer eens naar buiten te gaan . Aangezien we ook nog pony’s hebben ,die al de hele week door Hedon worden gedaan ,is dat mooi uitje. En zowaar Suus stond ook naast me toen ik de reuen aanlijnde . Ze had net gevoed ,dus geen probleem .

Daar ging ze natuurlijk meteen haar plekje onderzoeken waar ze eigenlijk liever had gaan bevallen ,maar onder braamstruiken is beetje lastig voor ons. Ze heeft meteen haar darmen even geholpen en was klei aan het eten. 
Bij thuiskomst zowaar ze wilde vlees eten . Nu ze dat gaat doen ,worden mijn zorgen om haar ook minder. Want met het complete dieet zal ze het hopelijk de aankomende 2 weken ook wel aankunnen .

Op naar het moment van oogjes open . Waggellopen doen ze eigenlijk allemaal nu al. De grootste al 3 dagen .  

reutje wit en grijs .

27 augustus ,we zitten midden in hittegolf. Voor de pups nog niet zo erg ,die mogen nog wel warm liggen ,maar voor Suus en mij die er veel bij zijn ,best opgave. Gelukkig blijft Suus goed melk geven. Vanochtend even beetje stress ,dacht dat pupje was afgevallen ,maar bij latere naweging na 2x voeding ineens wel goed aangekomen ,dus vanochtend duidelijk cijfertje vergist. Had het niet vreemd gevonden ,want was vannacht beetje onrustig.

De pups moeten nog flink gepoetst door Suus om ontlasten te stimuleren . Dat is best opgave met 11.Regelmatig help ik haar dan ook, door tijdens voeden pup te pakken en die haar voor te houden. Maar dus ook als ik zie dat 1 onrustig is of pieperig doe ik dat. Meestal is het dan daarna weer goed.

Video maken is lastig. Is toch wat donker in kamer en cameraatje niet zo erg best. Helaas mijn goede camera heeft Suus vorig jaar om zeep geholpen. Ze wilde ook foto’s maken denk ik ,maar tanden op kunststof werkt niet zo goed. 
Net even 1 gordijn open gedaan en is beetje gelukt. Zet het in Album ,kan hier geen filmpjes plaatsen .


Vanavond weer even nieuwe bandjes gemaakt. Let op paar hebben andere kleur .

29 augustus. Vanochtend zowaar weer even lamp aangehad ,was toch behoorlijk afgekoeld .De grote is niet zo’n probleem maar kleintjes hebben toch warmte nodig. Alles blijft rustig doorgroeien . Duidelijk dat ze al minder maaltijden nodig hebben , de periodes dat ze slapen en Suus ze ook niet wakker maakt is langer. Wel is ze toch regelmatig gewoon paar uur tussen de pups aan het slapen, dan kunnen de pups ook gewoon als ze zin hebben even drinken . 
Oogjes zijn nog niet open ,maar ze zien mij ook duidelijk ook als voorbode voor melk ,want dan worden ze helemaal gek .
Suus gaat eindelijk weer echt goed vlees eten . Hoewel de puppymelk er nog steeds ook goed in gaat. En haar eitjes .

Oogjes zichtbaar

Vandaag 30 augustus is belangrijke dag. Vanmiddag waren er glinsterende stukjes oog te zien . Het is lastig vast te leggen ,maar in ooghoekje zie je iets . Wel is duidelijk dat er andere periode is aangebroken . Ze zijn drukker aan het worden . En dame rood(nu dus groen/zwart ) was als eerste over de rand van de bak, omdat Suus naast kist bleef liggen. Een paar andere volgde al snel. Heb nu dus echt 2e plank er op moeten doen ,wat ik eerder alleen ’s nachts deed ,omdat ze dan via moeders rug eruit vielen .
Morgen gaan we bak wat vergroten ,is voor Suus ook prettiger .Zeker met voeden .
In fotoalbum staan ook weer wat filmpjes .

1 september

Eigenlijk paar dagen waarin niet al te veel gebeurd. Bij alles langzaam oogjes en oortjes open. Ze reageren meer op van alles ,gaan soms schrikken van geluiden . Nog maar niet de kist groter gemaakt. Nog even rust. We gaan naar de 3e week . Dan moeten we steeds vaker systeem omgooien omdat alles versneld gaat.

DAGBOEK WEEK 3