WEEK 3

Suus neemt tussendoor haar rustmomenten. 

2 september we zitten in de 3e week. Probeer sinds gisteren melk te laten drinken van schotel ,maar daar hebben ze nog niet veel zin in. Blijf het gewoon volhouden, elke dag paar keer .Zou het prettig vinden als ik ze op die manier al wat extra’s kan geven ,ter voorbereiding op het vlees.

Vanmiddag de pups apart op foto gezet. Te zien in Album

Berg puppy’s

 

3 september. Gisteravond hebben we de werpkist uitgebouwd, oftewel de onderste plank losgeschroefd, zodat we vlakke ruimte krijgen in hele kennel . Meteen iets veranderd ,zodat we wel planken er zo weer in kunnen schuiven ,handig met schoonmaken of iets anders waarbij je ze 1 voor 1 moet hebben.
Vanochtend ze de ruimte gegeven ,dat was heel vreemd voor ze en waren ook van slag. Ze kunnen zich nog niet zo ver oriënteren .Ze doen alles nog op reuk . Daarom ook het knuffeltje wat ik erin had gelegd ,eruit gehaald ,ze konden daardoor Suus niet vinden en begonnen op knuffel te zuigen . Vanmiddag hebben ook een paar wat melk opgelikt van schaaltje. Was ook eerste keer dat Suus het niet meteen wilde opdrinken .Het is ook mooi om te zien hoe ze per uur steviger op hun pootjes gaan staan. Daarom ook vandaag wat filmpjes gemaakt .Staan weer in ALBUM

Wat meer ruimte. 

4 september
Heb matjes aan einde rennetje gelegd en het is mooi om te zien dat meeste in ieder geval van kleed in kist afgaan om te plassen . Merkte het vanochtend met schoonmaken ,dat kist eigenlijk droog was op rand na. Dus alleen schoon kleedje er op gelegd. 
Voor de rest probeer ik het door de dag heen zoveel mogelijk bij te houden . De antislip matjes blijven van boven wel droog ,maar hoeft nu ook weer niet te drijven in urine ,dus regelmatig even doekje eronder door .

Vanochtend alles weer gewogen. doe ik niet meer elke dag ,behalve als ik het niet vertrouw, en de kleintjes doe ik tussendoor even. Daarna 1e wormenkuurtje gegeven inclusief Suus. Afgelopen nacht ,toen ik even ging kijken. 

Ze hebben niet al te veel last gehad van de wormenkuur ,paar aan de diarree . Suus wel behoorlijke dunne brij . Begon einde dag ineens wel weer heel goed te eten. Ze gaat wel moeizaam naar de pups. Daarom puppyworst uit vriezer gehaald. Gaan proberen met gemalen vlees en melkpoeder .

Eerste maaltijd

5 september 

Nou vanochtend voor het eerst vleespapje gegeven. Ze hebben nog niet veel gegeten ,want Suus kwam meehelpen. Dat is niet erg ,want gaat er om dat ze langzaam aan wennen . Maar de meeste konden het wel waarderen. Filmpjes van eten staan weer in Album .

De kist expres niet van te voren verschoond ,want wordt puinhoop natuurlijk .

’s Middags hebben ze papje van puppybrokjes en melk gehad .Dat vonden ze helemaal geweldig . Sommige hadden zelfs al beetje teveel gegeten. 
Suus had niet zo’n zin om te voeden. Dacht al aan ontsteking van uiers ,maar alles voelde goed , ze was vrolijk en eten deed ze goed. Maar je blijft je dus elke keer weer om iets anders druk maken .Heb einde middag met 2 tegelijk maar pups bij haar in mand gelegd ,dat vond ze prima. Haar uiers zaten ook propvol . Maar zeker onze kleinste telg wil ik toch wel goed nog aan de moedermelk hebben. Dat is de enige die de kilo nog niet heeft gehaald . 

Om 8 uur ,eindelijk ging Suus zelf weer bij de pups liggen.
O en Brimir kwam even kijken vandaag bij het poortje ,terwijl Suus in stoel er naast lag .
 

Dag afsluiting .


 

7 september . 

De dag dat we ons elftal gaan delen met a.s. eigenaren. Vandaag wat mensen die Suus al kende en ook een onbekende voor haar. Ze deed het helemaal niet verkeerd, hoewel het wel oppassen blijft . Het is toch een hond met scheutje natuur en corrigeert nu eenmaal met bek ,vaak ook omdat wij net die subtiele waarschuwingen in gelaat en houding missen. 

Maar ze ging op bepaald moment in haar mand liggen en de pups mocht ik ook op schoot zetten . Later ging ze zelfs haar pups voeden.  

Wel zenuwachtig ,maar ze ging toch wel liggen, later zelfs echt gestrekt .

Einde van week 3 op naar Dagboek week 4