WEEK 4

Ochtend papje

8 september.

Vanochtend weer papje geprobeerd en het ging er vandaag wel goed in ,nadat ze het gisteren niet wilde . Alle pups gegeten ,geen problemen met verslikken. Blij ,want tandjes komen er aan . Dan willen we toch echt dat Suus wat minder hoeft te voeden. 

Nu is ze wel aan het opvoeden hoor. Dat betekend ,kist in ,pups willen eten ,gillen ,maar dan gaat ze kist weer uit ,nog harder gillen. Als ze stil zijn ,kist weer in. Zelfde patroon ,maar nu na aantal dagen ,wel al sneller stil. Pas als ze beheerst komen , dan wordt er gedronken . 

Kleinste pupje is vanochtend ook boven de kilo. Dus we gaan blij de 4e week in. Zo eigenaren met broer van Rana die komen kijken. Zo leuk . 


Het vlees gaat er al goed in.

9 september . Pups gaan goed. Vandaag 3x wat vlees gegeten . Moest zelf vanochtend voor het eerst werken . Hedon is dan thuis. Alleen Suus voed dan dus niet . Ze is trouwens op dit  moment om 9 uur ’s avonds dus ,heel erg hyper en maakt steeds die pups wakker. We hebben ook de brede plank er weer voor gezet ipv gaas ,kijken of ze dan iets rustiger blijven .Want elke keer gegil als mama door kamer loopt is ook niet alles .Maar ze stapt ook steeds weer tussen ze in en ja dan worden ze wakker. Geen idee wat daar de bedoeling van is . Vermoeiend voor zowel pups als voor ons.

10 sept. Pupjes krijgen lekker al vlees en tussendoor heeft Suus drink sessies in de mand. Heerlijk met maximaal 4 pups. Lekker even wat extra aandacht en ook rustig voor de pups. Houd op een lijst bij wie er geweest is .Iets meer werk ,maar wel dankbaar ,want ze geniet er van .
Vanmiddag was voor het eerst met Rana er vlak naast .Die zoekt trouwens nog geen contact met pups . Brimir heeft wel al wat gesnuffeld .. Maar restje vlees van de puppen likt hij dus niet uit de schaal.

Suus was vandaag niet zo lekker ,hele dag niet gegeten,verder best vrolijk en wilde ook mee naar de pony’s .
Vast maar eten klaargezet voor pups om dat vanavond laat te geven .


Vanochtend om half 6

11 sept. 
En toen ging Suus om 12 u vannacht in 1 streep kist in en liggen om te voeden. Toen om 3 uur nog een keer en dit was net om half 6 . Geen gillende pups, geen gedoe en vlees wat ik klaar had staan ,nog maar even laten staan. Knuffels mogen ook ineens in de kist blijven.
Maar ook plasmatjes beginnen ze door ren te slepen . Echte leven gaat beginnen geloof ik. Wel blij ,want ondanks dat ze vlees eten ,gaat er natuurlijk niets boven moedermelk . Hoeft niet vol op ,maar samen met vlees ,goede combi ,voor nog zeker een week. 

De grotere ren .

Vanmiddag hebben we de ren vergroot . Ze groeien zo hard ,ze hebben iets meer ruimte nodig en Suus ook .Meteen even grote schoonmaak gedaan. Daarbij hebben we ze dus even los gelaten in de kamer . Mooi om te zien hoe de verschillende hondjes daarop reageren .  Ook dat oplossend vermogen van de ene al beter is als van de andere en dat heeft meestal met rust te maken .Brimir kwam als 1e kijken in de kamer tussen de pups ,hoewel hij het al snel gezien had. Toen kwam Rana ook even. 

Wel gemerkt dat ze er al aan toe zijn om af ent oe even wat meer ruimte te krijgen.
Zondag verwachten ze mooi weer ,dus dan komt er denk ik weer een verbouwing naar achter toe. Dan kunnen ze ook klein stukje tuin krijgen . En kan zindelijkheidstraining beginnen.
Video’s in ALBUM 

Nu al bijdehand type .

Vrijdag de 13e bijna weer voorbij . Arme Suus had gewoon wondjes naast haar tepels. Lekker crème er op gesmeerd . Want zogen vond ze even geen goed idee. Vanavond heeft ze lekker tijdens de poetsbeurt en het loslopen van de pups in kamer ,een aantal gevoerd in de mand. Dat ging goed.
Ze hebben melk als toetje ,want krijgen 4x per dag vlees. Gaat nu al 2 kilo per dag door . Net maar weer 40 kilo besteld ,want zal snel oplopen.


Heb eindelijk de gewichten eens geplaatst. Grafiek is niet gelukt . En op dit moment te weinig tijd om dit uit te zoeken ,dus gewoon lijstje. Weeg niet meer elke dag. Zal het zondag weer doen als ze 4 weken zijn . Verder even erbij gezet welke pups wolfs klauwtjes achter hebben. Sinds aantal jaren mag de DA deze niet meer afknippen direct na geboorte. Jammer want daar voelen ze amper wat van. Als er verder belangrijke info over pup is ,zet ik dat ook daar neer.

Heb ook weer op voorpagina foto’s van Suus en Rana geplaatst met verwijzing naar uitslagen en stambomen . Die waren weg ,door foto weghalen .
 

poging gewaagt om weer apart te fotograferen , maar ze waren te druk en te snel.

Tijd vliegt en het is druk. We zijn alweer in week 5 bezig.