WEEK 5

Dit weekend zeer druk geweest met bezoek . Vermoeiend voor ons en voor de honden ,maar wel heel leuk om al die nieuwe enthousiaste mensen te ontmoeten. Helemaal leuk als we ze blij kunnen maken met een pupje.
Mooi om te zien hoe verschillend de hondjes op iedereen reageren . Suus doen we bij binnenkomst van bezoek even muilkorf om. Zo kan ze gewoon bij haar pups blijven  en kan ze niet door een paniekreactie gekke dingen doen. Bij meeste mensen kan deze na tijdje af . Alleen als we pups gaan vastpakken doen we hem dan weer om. Ze vind het prima. Dat geeft minste stress. 
Zaterdagmiddag zijn ze heel even buiten geweest  en zondagochtend ook . Niet al te lang ,want dan merk je toch dat ze door andere geluiden ,zich wat in zichzelf terug trekken. Maar er werd zelfs buiten gevoed.

Zondagochtend 15 september .

Vandaag 15 september ,hebben we puppyren in kamer afgebroken . Ze hebben echt meer ruimte nodig. Ze lopen op dit moment gewoon los in de kamer. Slapen heerlijk met zijn allen onder de bank of in de mand. Het is alleen beetje veel met dweil erachteraan lopen. Langzaam is het de bedoeling dat ze meer naar achteren  verhuizen ,zodat ze meteen de tuin in kunnen ,waar een ruimte is afgezet . De eerste zijn al in de keuken geweest . Morgen kijken hoever we dan komen .

18 september alweer.

Sorry dat ik soms paar dagen oversla.  Onze dag begint om 5.15 met boel schoonmaken en daarna eten geven . Ik vertrek naar m’n werk  om half 7 en moet dan ook even pony’s op ander stuk zetten waar hooi al klaar ligt. Hedon doet ondertussen beetje boel bijhouden thuis ,wasje draaien ophangen . 
11 uur ben ik weer thuis ,gaat Hedon met 2 reuen naar pony’s ,daar boel schoonmaken . Ik thuis zelf eten ,boel goed schoonmaken ,kleden verwisselen ,eten geven . In de middag meestal visite . 
Einde middag vertrek ik met 3 honden naar pony’s ,dan gaat Suus ook mee ,om daar boel weer schoon te maken  . 6 uur eten pups weer . Rond uurtje of 7 eten .  Even TV aan voor uurtje. Tussendoor natuurlijk plasjes opruimen ,als ze wakker worden . Half 10 ga ik vast proberen wat te slapen. Dan 11 uur pups weer eten. Daar hoort natuurlijk 11x plasje en 11x poepje bij . Spelen en dan weerslapen. Tot rond half 4 als Suus boel weer wakker maakt om te voeden vaak. soms doet ze dat ook om 1 uur. die heeft geen tijdschema . En ja dan is het zo weer 5.15 als wekker gaat . 
En dat elke dag. In weekend is het ipv werk hele dag visite .

O en dan ook nog tussendoor mailtjes beantwoorden ,appjes ook niet vergeten. 

Dus sorry visite jullie begrijpen,dat er dan soms beetje kriegeligheid is ,onderling tussen Hedon en mij . Onze hoofden beetje wattig zijn en we iets anders reageren als normaal. We doen ons best ,maar soms zou je echt willen dat de trein even kan stoppen.

We moeten zeker niet vergeten van het spul te genieten ,want ze zijn geweldig . Een bende minihondjes ,met allemaal al hun eigen kleine dingetjes . 
Hier Hedon die even aan het ontspannen is met een aantal.20 september zal zo de gewichten even aanpassen in bestandje. Moest wegen om straks even te ontwormen. Echt nodig is het verder niet echt ,want ze eten goed ,zijn vrolijk en ontlasting is ook goed. Dus alles ziet er gewoon goed uit.

Gisteren weer even buiten geweest ,maar we moeten ze echt wel buiten zetten ,want afstand kamer ,tuindeuren is te groot. Ze vinden het wel heel leuk,hoewel er ook paar waren die toch liever binnen speelde.

Tuin ligt ook op het Noorden. We hebben wel hele lange ,maar achter het huis is niet zoveel zon en dus vrij snel beetje fris.

Straks weer even proberen.


Vanochtend vroeg ging Suus er weer even voor liggen. Geen gezicht ,want ze is bijna helemaal verdwenen onder hond. Toch voed ze nog regelmatig. Meestal paar tegelijk .Maar ze moet er echt voor gaan liggen ,het is niet meer zo dat als ze bij pups komt ,ze meteen aan haar tepels hangen .

Rana is ze ook al aardig aan het duidelijk maken,dat hij geen zin heeft in gebijt in lichaamsdelen. Alleen Brimir heeft moeite ,hopelijk kijkt hij het af bij Rana .

Puppy berg. 

Zaterdag 21 september. Vanavond viert mijn moeder haar 80ste verjaardag ,dus we houden het bij 1x visite. Zijn hier al voor 3e  keer ,dus Suus is relaxed.Heerlijk in de tuin de hele middag. 

Suus bekijkt alles rustig .

 s Avonds heeft een vriendin die net nestje heeft gehad opgepast .Prima gegaan.
Ze veranderen trouwens ineens heel erg in kleur . Heel duidelijk komen de maskertjes naar boven.

We gaan naar WEEK 6 en a.s. donderdag worden ze gechipt.