zondag 29 september. De eerste visite is er om 10 uur. De baasjes van Elmira ,dametje roze . Ze komen van ver en zoals normaal, vrouwtje is goed ,maar de man moet toch beetje argwanend aanschouwd worden. Hij is ook nog eens heel lang met grote voeten. Maar weet zeker dat deze stoere dame goed leventje tegemoet gaat . Ze blijft nog even bij ons tot daar Herfstvakantie begint en ze 9 weken is .

Hele dag visite wordt je moe van .

Daarna allemaal bekend volk . Zowel voor ons ,als ook voor Suus. Dat is wel eens lekker voor haar en voor ons. Lekker over de hondjes kwebbelen en over vroeger. Weinig tijd voor foto’s . 

Eldon

Ons zwarte mannetje Eldon ,die nog huisje zoekt. Of gaat hij naar Frankrijk ? We wachten even af hoe het loopt. Het is in ieder geval een lieverd. Een echte knuffel .

Elnora

Ons groene meisje Elnora. Tot nu toe moet ze weinig tot niets van bezoek hebben. Ze toont zich vaak superschuw. Tussen de honden doet ze het prima ,zelfs best pittig. Ook bij deze kijken we wie en of er zich iemand aanmeld ,die haar goedkeuring kan dragen. Na het drama met haar papa ,die verkeerd zat en bij 2e plaatsing 2x wegliep ,zijn we voorzichtig .

Helaas voor haar ,de 2 mensen die ze wel aardig vind ,zijn niet op zoek naar teefje .

1 oktober . Titeren

Vandaag is DA geweest . Van alle hondjes druppeltje bloed afgenomen en o wat waren ze braaf. Hoewel hij er beetje tegenop zag ,want bewegelijke ,friemelige hondjes verwachte ,waren ze gewoon netjes rustig ,zoals het goede Saartjes betaamd. Eigenlijk zelden last met de honden en een DA. Zolang je maar niet teveel druk zet  .
Daarnaast natuurlijk allemaal gecheckt en jawel alles gezond verklaart en compleet met balletjes (reutjes dan natuurlijk) . 
DA vond het geweldig dat zo’n groot nest zo gezond opgroeide.
De titer uitslag kreeg ik later. En na wat beraadslagen besloten dat we nog niet vaccineren. Nemen de PARVO als leidraad en die was nergens NUL ,dus beschermd. Met 9 weken weer titeren.

ochtendritueel. Maar deze dag wel laatste keer .

3 oktober.

Afgelopen dagen papierwerk gedaan ,veel papierwerk. Alle uitslagen moeten gekopieerd ,contract opgesteld ,controleren of alles klopt. Riempjes kopen. Zorgen voor genoeg voer om eigenaren mee te geven.

DOGMEAT  komt 1x per 2 weken. Heb vrij grote vriezer ,maar er gaat nu al 5 kilo per dag door aan worsten voor de pups . Daarnaast ook nog eens bijna 2 kilo voor de andere ,dat maakt 7 kilo. Dan is zo’n kist snel leeg.

Ze krijgen speciale puppymix ,wat ze goed eten en ontlasting is goed. Langzaam doe ik er ook wel eens wat van worst volwassen honden door. 
Daarnaast staat er hele dag bak met wat puppybrokjes van CAVOM . 
Daar eten ze niet veel van ,maar hebben ze tussen door iets te knabbelen .Verder voer ik eigenlijk nooit puppybrokken en als dit op is ,gaan ze gewoon op de grote brok. Ze krijgen ook regelmatig kippenpootjes (stuk met de tenen) ,die meer voor vertier zijn ,want krijgen ze nog niet weg. Suus geeft ze ook haar kalkoennek ,waar dan buitenkant helemaal af wordt gegeten.Trouwens haar kipkarkas gooit ze als ze de kans krijgt ook bij hun binnen.

Ondanks het slechte weer met veel regen  ,komen ze veel buiten. Paar keer per dag gaat het hek open naar de tuin ,waar ze heerlijk rennen . Daar moeten we bij blijven ,want is niet geheel puppyproef. 
Maar stuk aan huis kunnen ze gewoon vrij in. Eerste stuk is overdekt met tentzeil, zodat daar droog de plasjes en poepjes buiten gedaan kunnen worden. Hoewel ze meestal verderop poepen. Plassen buiten is lastiger. Vele gaan naar buiten en lopen dan weer naar binnen om daar te plassen. 
Maar toch zijn er ook aantal die netjes naar buiten gaan.
Zindelijk maken met 11 is geen doen.

Verder vandaag weer ALBUM gedaan .

Sorry is iets fout gegaan en kost op momentteveel tijd om te herschrijven. Dus beetje raar opgemaakt stuk hierboven .

We gaan naar WEEK 8